Powoli zbieram info na temat traktorów-kosiarek...
Może ktoś z szanownego grona ma doświadczenia w temacie, zarówno jeśli chodzi o funkcjonalność danego modelu jak i miejsca zakupu...
Mile widziana "burza" komentarzy
U mnie AL-KO sprawdza się. Choć gdybym dziś miał kupować to wziąłbym coś o większej szerokości koszenia. Mam 92 cm, a wziąłbym 102 cm, no i większy kosz. Niby mała różnica , ale w praktyce jak przeliczysz to na czas koszenia powierzchni i opróżniania kosza to wyjdzie spora oszczędność czasu. Traktorek pracuje na łącznej powierzchni ~7 000 m.kw. Zaczep do przyczepki dokupiłem, przyczepki też są. Ja akurat mam przyczepkę uniwersalną (280 litr z JULA), do przewozu liści, suszu drzewnego, ziemi ogrodniczej wystarcza mi. Pługi też są . Ja mam samodzielną odśnieżarkę spalinową, wirnikową. Przy dużej pokrywie śnieżnej jaka u mnie normalnie występuje traktorek z pługiem spychowym chyba by sobie nie poradził. Do odśnieżenia mam ~400 m.kw.Marko - czyli AL-KO się sprawdza ? Jaki masz areał do tego zajeżdżania ? Czy są dostępne dodatkowe akcesoria, typu np. pług do odśnieżania, przyczepka itp...???
Myślałem nad sprzętem Stiga...