Jak zamawiałem czesci do Hollandi to cło było i musiałem placic odrazu jak koles przywozil paczke..Bo niby za nowe czesci zawsze jest cło.Jak wy to robicie ze macie cło FREE to niewiem..pewnie kolejna jakas luka w pOlsce.
cło nie jest teoretycznie naliczane od paczek poniżej 150 Euro.
tylko musisz do tego jeszcze uwzględnić przytkanie polskich urzędów celnych i czas jaki mają na wypchnięcie paczki od siebie.
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
Paczki na cło chyba trafiają losowo... no chyba, że jest przesyłka z wpisaną wartoscią na liście przewozowym - wtedy nie masz ucieczki i urząd od tej kwoty nalicza ci wszystko, i cło i VAT.
Zresztą, na części czy też akcesoria te cło nie jest aż tak strasznie wysokie - odpowiednio 3.5% i 4.5% to nie koniec świata.
moja żona jak zamawia kosmetyki z us albo innego hong kongu to paczki przychodzą zawinięte różową wstążką ,że to niby prezent,kiedyś to działało i wszystkie paczki omijały cło,ale teraz to już jest loteria,raz się uda a raz nie i muszę do urzędu celnego jechać i płacić,chociaż później ten zagraniczny sklep oddaje pieniądze wydane w naszym urzędzie
W poniedziałek postanowiłem się zmierzyć z zakupami w rockauto zamówiłem, założyłem sobie konto w paypal zapłaciłem 20 dolców za uszczelki kolektora i 40 przesyłka i dziś dzwoni dziewczyna z biura że paczka do mnie przyszła jakieś uszczelki z Wisonsin... dacie wiarę tak szybko to nawet ja po Polsce części nie wysyłam
Był Ford Explorer Sport Trac 4.0 SOHC
Był Ford Explorer III 4.6 V8 Limited
Ford Explorer II 4.0 V6 OHV 4" Sport edition by Boris