Hadek1
W twoim powinien być już razem z przepływomierzem powietrza ,jak masz 6 kabli do przepływki to dwa skrajne są od czujnika temp. powietrza dolotowego .
Samochód będzie ci służyć do końca życia,jak będziesz nim bardzo szybko jeździł.
i u mnie tak pewnie jest , razem w przepływomierzu . bo nic innego z rury nie odchodzi . czyscilem juz krokowy i nic niedalo . najchetniej bym kupil nowy ale to graniczy z cudem . moze ktos ma linka do silniczka na e-bay lub rock auto . ja nie moge znalezc .
Witam ponownie.
Zakupiłem interfejs do podłączenia do kompa. Sprawdziłem temperaturę silnika.
Okazała się sporo za niska. 72-75 stopni. Postanowiłem zmienic termostat. W miejscowym sklepie starali sie znaleźć odpowiedni. Okazało się ze identyczny termostat montowany jest w silnikach BMW 2.0 i 2.5l E36, jesli dobrze pamiętam. Cena - 50 zł. Temperatura otwarcia termostatu to 90 stopni. Teraz wskaźnik zatrzymuje sie prawie w połowie skali. Brakuje może 1 mm by był dokładnie w środku. Pewnie gdyby była temp otwarcia 92 - czyli tyle co oryginalny to byłby dokładnie w centrum. Teraz prawdopodobnie zmniejszy się także spalanie, ktore od czasu obniżenia temperatury było zbyt wysokie. Podsumowując: czujniki temperatury są sprawne. Ogrzewanie działało ale porównowujac do obecnej chwili to było słabsze. No i wkrotce sie okaze czy taka pierdółka jak termostat zwiekszylo spalanie. Ale mysle ze tak. Dam znac.
Pzdr.
czesc , termostat pasuje od merca G , sprawdziłem , jest oki . u mnie falowały obroty , kupiłem nowy krokowy i było jeszcze gorzej - okazało sie ze był nieszczelny ( nówka sztuka !!! ) . wyczysciłem jeszcze raz stary i teraz jest malinowo .
Panowie kilka dni temu wyczyściłem u siebieprzepustnice,silnik krokowy i kolektor ssący.Wszystko moczyłem kilka dni a było tak brudne,że szok Po tej akcji silnik pracuje nie do poznania,sto razy równiej i lepiej się wkręca na obroty.Zróbcie to samo przecież raczej nikt tego wcześniej nie robił.