Witam
Mam auto z 2006r i wczoraj po wizycie na myjni stwierdzilem ze w bagazniku po lewej stronie jest sporo wody
Czy wiecie moze gdzie tkwi problem i jak go najlepiej rozwiazac
Dziekuje za pomoc
Jedź na myjnię ,kup program , zostań w samochodzie na czas mycia.
Weź odkurzacz na mokro to później usuniesz wodę.
Powinieneś zobaczyć źródło przecieku.
mi woda waliła do tyłu przez uszczelkę od uchylnej szyby w tylnej klapie, nie trzeba ciśnienia więc najlepiej wąż w rękę i polewaj patrz dokładniej którędy leci... chyba że tak jak kolega lekwp, radzi
może też puszczać uszczelka od bocznej szyby w bagażniku - to dość feralne miejsce, potrafi tam ruda zeżreć ramkę pod szybą i zaczyna wtedy przeciekać. Żeby zdjąć szybę boczną trzeba odkręcić boczek, a szyba jest przykręcana na śruby - zdjąć, uszczelnić, przykręcić ale najpierw test węża z wodą
Remont SOHC in progress... the end...
...Cars don't talk back they're just four wheeled friends now...
w sumie to mój jakiś nieszczelny był bo przez tą boczną też mi leciało ale przy okazji wymiany przedniej szyby powiedziałem panom z klejem w ręce żeby to zrobili, przejechali od zewnątrz delikatnie, nic nie widać i jest sucho... ogolnie mowili że trzeba by wyciągać szybę i poprawiać tak jak powinno się to robić ale ja nie mam auta z 2006 roku więc mi miało tylko nie kapać
uszczelka przeciekala w miejscu gdzie jest ,,rurka,, z kabelkami , uszczelka podklejona na nowo i wszystko jest jak na razie ok , zobaczymy co bedzie jak przyjdzie ,, pora deszczowa,,