Koledzy mam taki dylemat . W moim EX2 mam halogeny ori w zderzaku przednim gdzie je sie włącza. Na tablicy mam tylko jeden włącznik i odpala tylne w zderzaku , Przednie sie nieświecą jak je włączyć?
Ostatnio zmieniony 2013-01-09, 20:04 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.
Te halogeny to sa normalne przeciwmgielne , nie dalekosiężne to jak one z długimy maja działać . A co na to Policja ? Sprawdze żarówki czy sa ok najpierw
Ostatnio zmieniony 2013-01-09, 21:07 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek prawie jak byś zgadł na tym wykładzie niebyłem . EX tak mają w oryginalnie że halogeny z długimi sie właczaja to przy dużej mgle nic niedaje . Odpalałem w garazu i niewidze żeby działały .
Czyli jak to sa dalekosiężne to mozna wykozystac instalacje do czegos pożadnego jakieś Helenki
Ostatnio zmieniony 2013-01-09, 21:41 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem że przy mgle to ci jeszcze pogorszą, po prostu nie masz przeciwmgielnych, a te dalekosiężne(dodatkowe drogowe) to masz gdzieś jakąś przerwę/awarię/bezpiecznik itp -trzeba poszukać
A przeciwmgielne to musisz sobie sam założyć i kupić.
a ja mam osobny włącznik halogenów,obok włącznika ogrzewanej szyby i jak go włączę to świecą halogeny przeciwmgielne z przodu,a jak włączę długie to gasną,na pewno są to przeciwmgielne bo świecą strasznie "krótko" tzn nie mają prawie żadnego zasięgu
też tak mam ale poprzedni właścicel założył tam cos w stylu lamp co były w maluchu do cofania i mam tam na H3, w nocy gdy jadę sam to ładnie doświetlają pobocze
karolb863, a się Tobie na żarty o pierwszej w nocy wzięło ja na poboczu nic nie robię ale dziki i inne stwory już tak no a jak jadę z kimś to jakaś siła na nie działa chyba
Dobra moim zdaniem to tez sa przeciwmgelne bo sa małe i maja inaczej wyprofilowane szkła niz dalekosięzne włącznik halogenów mam pod włacznikiem wycieraczek wycieraczek ale po właczeniu działają tylne . Wydaje mi sie że ta zmiana co napisał karolb jest prawidłowa bo jaki sens przeciwmgelne z długimy żeby się właczały . Ale spokojnie do tego dojdziemy . Dlamnie to powinny być dwa właczniki tak jak ma Windstar przednie i tylne oddzielnie.
Ostatnio zmieniony 2013-01-10, 08:43 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.