A ja odkąd mam możliwość samego napędu na tył to zauważyłem jak ten samochód ciężko opanować. Nie mówię tu o zimie, ale na mokrym jak zarzuci to nie to co osobówka. Lubię sobie polatać bokiem ale Ex 2WD to naprawdę jest niebezpieczny. Wcześniej nawet na AUTO to była łatwizna w prowadzeniu.
Nie podważam przydatności Auto, lecz nieobliczalności działania systemu, np. nagle załącza się przód samoczynnie przy delikatnym manewrze na lodzie..
Na tym forum są koledzy, co przypłacili to "dobrodziejstwo" dachowaniem
Więc wolę mieć BWM i samemu decydować, kiedy pozwalam systemowi ingerować. Owszem na mokrej, śliskiej nawierzchni nic nie zastąpi zdrowego rozumu i świadomości, że Ex to szafa dwutonowa na szczudłach i cudów nie ma, prawa fizyki nie zmienisz.
Kurcze coś w tym jest!
Ale sądziłem, że to z powodu bagażnika dachowego z reflektorami plus buda 2 cala wyżej..
Kto by pomyślał, że zaczął żreć 5 litrów więcej z powodu guzika na BMW??
Ja w liroyu wykosiłem spoooro świetlówek i to jeszcze bez bagażnika tylko anteną.
Skończyło się tak że pojechałem na zakupy a tylko po wjechaniu na parking podziemny od razu szybko do wyjazdu i gdzie indziej na zakupy.
Świetlówki poległy tylko te co osłon nie miały - ale przecież to nie moja wina że były nie kompletne - prawda ?
Moi Drodzy Doświadczeni Legendą Brązowego Kabelka Koledzy z Forum ...
Czy mam to robić u siebie ??? Czytam i nie za bardzo rozumiem wszystko, co piszecie. Dla jednych - widzę, że życia sobie bez modyfikacją brązowego kabelka nie wyobrażacie, dla drugich - modyfikacja nie ma sensu. A ja jestem tylko logistykiem i nic nie rozumiem
Wojciechow, To zależy co chcesz mieć z tego co widzę to masz OHV czyli masz 2wd 4x4H i 4x4L (dobrze pisze?)
po dodaniu opcji pstryczek na kabelku dojdzie Tobie 2x4L/przełożenie tylko na tył czyli będziesz mógł palić laczka na asfalcie bez problemu
Paweł - piszesz doskonale ...
Palić nie mam za bardzo co, bo na łysych prawie oponkach "toto" kupiłem ...
Bardziej zależy mi na bezpieczeństwie na "czarnym" i na dzielności w terenie ...