Ja też rok temu na gwiazdkę dostałem.
Problem w tym że trzeba zakładać i zdejmować,a to czasem się nudzi i z powrotem zaczyna się jazda bez kamerki jak fascynacja minie.
Teraz zabieram na rajdy, ale są momenty nawet w czasie jazdy do i z roboty po mieście że bardzo by się przydała.
jacek4, nie przejmuj się z tego co ostatnio gadali w TV to UE chce wprowadzić obowiązek montowania kam we wszystkich autach produkowanych chyba od 2014r ale z dostępem możne być problem po maja być to takie "czarne skrzyni" ale POLAK POTRAFI
u mnie demontować nie trzeba (nie ma popytu na to pod domem ) ale jak biorę czasami do domu to fakt zapominam zabrać ze sobą, a jeżeli zostanie to już włączam... szkoda tylko że exy mają cały czas napięcie na zapalniczce a nie po przekręceniu stacyjki bo mój ma funkcje (wasz pewnie też) że podpięty pod zasilanie-po przekręceniu stacyjki automatycznie zaczyna nagrywać i odwrotnie, a że prąd jest zawsze to tak trochę bez sensu... wiem wiem że elektryk by to ogarnął ale...
Paweł, ale jest też opcja że się uruchamia po wykryciu ruchu, dlatego próbowałem jej używać w pomieszczeniu jako monitoring.
A co do zdejmowania to pod domem może nie musisz,ale jak gdzie indziej to różnie bywa.
Mi pod blokiem zdarza się zapomnieć zamknąć exa i nie ma problemu, ale gdzie indziej to różnie bywa i popyt się znajdzie.
A czy na pewno obydwa gniazda dają prąd bez kluczyka ? Nie sprawdzałem tego górnego - dolne mi daje cały czas.
Nie sprawdzałem tego górnego - dolne mi daje cały czas.
pisząc o gniazdku pomyślalem dokładnie o tym samym że jutro muszę sprawdzić
a co do funkcji z wykrywaniem ruchu to zauważyłem że średnio działa, bo jak się jedzie i poza mijanymi drzewami nie ma nic na drodze to się wyłącza i czasami zanim się włączy to może być za późno, aktualnie ustawiłem że cały czas ma nagrywać
No to jedno gniazdo można przez przekaźnik podłączyć tak aby prąd był z zapłonem,albo chociaż pod światła jak cały czas na nich jeździmy.
Albo pod kierunki - będzie porwany film z efektem stroboskopu
tez juz o tym myślałem aby zrobi 3 niezależne gniazdo na przekaźniku tylko do kamerki cewka podłączona do przewodu wzbudzenia alternatora ale jakoś ciągle brak czasu