A gdzie zakładałeś gaz?Dopisuję tego posta w celach informacyjnych. Mam instalację Landi Renzo, na gaz przełocza się przy temp.(silnika) 30 stopni czyli przy mrozie -10 po około 1-2 km.Od razu można pocisnąć i nic złego się nie dzieje. Spalanie w Krakowskich warunkach (same korki) 20-21 litrów gazu przy jeździe do 2,5 tys. obrotów, na trasie przy 120 km/h 15 litrów. Moja instalacja kosztowała 5500, i narazie jest nowa(rok) auto ma przejechane 120 tys. km i dbam o nie aż z przesadą i wymieniłem wszystko to o czym wyżej piszą koledzy,więc może faktycznie to coś daje
FUGAZI Kraków ul .Lindego 5A gdzie zakładałeś gaz?
Bardzo chętnie bym widzał takie spalanie u siebie ale jak narazie od 1,5 roku nie do osiągnięcia.
Też tak mam z II gen. ale bez takiego częstego resetu kompa, wystarczy raz na pół roku.....założyli drugą generację.
Na tej instalacji spalanie w mieście od 26,5l w lecie do 32l teraz w zimie, na trasie 17,5l - 18,5l w lecie.
No i cyklicznie zapala się "check engine"
Szukam jakiegoś innego warsztatu w Kraku co by mi poprawił tę fuszerkę z Lindego.
koncowki wkrecone w kolektor? a nie lepiej wymienic dysze na wtryskiwaczach?sprubuj rozwiercić same końcówki te wkręcone w kolektor o jakieś 2 mm na otworze,najlepiej maks możliwe