Rejestracja na forum została wyłączona. Obecnie forum pełni rolę archiwum wiedzy zebranej na przestrzeni lat.
Awatar użytkownika
PLAYAUTO

Pada Alternator EX II SOHC

2012-11-05, 14:26

Koledzy mam problem dzis rano chce jechac do lekarza i dupa auto odpala ale ładowanie niema wczoraj było ok przed zgaszeniem auta . Podobna sytuacja zdarzyła mi sie pare dni temu ale wtedy po zgaszeniu i ponownym odpaleniu auta ładowanie sie pojawiło . Gdzie szukać problemu . Mostek pada czy diody czy szczotki nak to sprawdzić? Ładowania niema z alternatora na pewno sprawdzałem .
Ostatnio zmieniony 2012-11-05, 14:27 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
resko

Re: Pada Alternator EX II SOHC

2012-11-05, 15:29

Jak raz był a raz nie to pewnie szczotki się zawiesiły.Tak czy siak musisz rozebrać i wtedy będziesz widział w jakim są stanie szczotki

Awatar użytkownika
PLAYAUTO

Re: Pada Alternator EX II SOHC

2012-11-05, 19:30

Więc tak rozebrałem alternator i okazało sie że jedna szczotka się zawiesza obudował juz była grzebana nasi tam byli . Jednym słowem szczotkotrzymacz do wymiany ( on jest z regulatorem napięcia chyba zespolony) udało się odblokować doraźnie ale zadowolony złożyłem sprawdziłem i dział założyłem i się zaczęło . Problem z założeniem paska niby oryginał a braknie mi z 2 cm do wciśnięcia na kółko od altka napinacz cofnięty na maxa dziś się poddałem jutro popróbuje. A swoja droga gdzie kupić sam szczotkotrzymacz kompletny i czy mam ktoś numer zamiennika samej rolki napinacza.
Ostatnio zmieniony 2012-11-05, 20:37 przez PLAYAUTO, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „WARSZTAT”