Jak leje za dużo to musi być czuć w spalinach. A jak cylinder szwankuje to spaliny wylatują falami a nie jednostajnie.Poza tym cicho pracuje nie kopci nie smierdzi
Jak leje za dużo to musi być czuć w spalinach. A jak cylinder szwankuje to spaliny wylatują falami a nie jednostajnie.Poza tym cicho pracuje nie kopci nie smierdzi
mass airflow sensor po polskiemu przeplywomierz, na rurze gumowej miedzy filtrm a silnikiem blizej filtraGdzie jest ten maf i co to jest.
No widzisz i tu może być problem. Przy takiej temp. zewnętrznej wpakuj karton gruby przed chłodnicę i tyle. Ale nie wiem czy ten fragment gdzie jest chłodnica skrzyni też trzeba osłaniać czy nie...No tak. Przyznaje sie bez bicia. W zasadzie ciagle nie dogrzewam silnika..
Odpalam rano przy minus 5-6. Czekam minutke zeby sie olej ruszyl itd itp i jade. Jade moze z 5 km.. A moze nawet mniej po czym gasze i podobnie jak wracam do domu wieczorem. Tylko temperatura nizsza xazwyczaj jest.
Wlasnie mysle zeby uszyc cos sobie do przeslonienia grilla.
W gorącej wodzie to się pewnie ruszy. Ja dla przykładu, akurat wczoraj wymieniłem termostat, ale zanim założyłem nowy zrobiłem test nowego i starego. W jednym garnku powoli podgrzewałem wodę i obserwowałem zachowanie. Niestety oba otwierały się w tym samym momencie, a przy studzeniu zamykały też jednocześnie. Jednak dzisiaj jadąc do pracy zauważyłem znaczącą poprawę pracy silnika na gazie, i oczywiście odrobinę większą temperaturę silnika. Też miałem niedogrzany silnik, co objawiało się słabym ogrzewaniem i kiepska pracą na LPG, a przy okazji zwiększonym jego zurzyciem. Podciśnienia też mogą powodować problemy, więc jak najszybciej oporaj się z tym problemem.w goraca wode wrzuce. Zobacze czy sie ruszy
Sekwencja ,ale jaka ,jakie wtryskiwacze ?Napisz jaką masz instalację śruba czy sekwencja?
Kiedy ostatnio robiłeś serwis gazowy?
Z pracą silnika na gazie po wymianie termostatu mam podobnie. Na wolnych obrotach potrafił lekko trząchać. Kiedyś sprawdzałem wtryskiwacze i całą instalację przy silniku i niby było wszystko OK ale objaw pozostał. Po wymianie termostatu silnik na wolnych chodzi płynnie tak samo jak na Pb. Widać że objawów uszkodzonego/źle funkcjonującego termostatu może być wiele...W gorącej wodzie to się pewnie ruszy. Ja dla przykładu, akurat wczoraj wymieniłem termostat, ale zanim założyłem nowy zrobiłem test nowego i starego. W jednym garnku powoli podgrzewałem wodę i obserwowałem zachowanie. Niestety oba otwierały się w tym samym momencie, a przy studzeniu zamykały też jednocześnie. Jednak dzisiaj jadąc do pracy zauważyłem znaczącą poprawę pracy silnika na gazie, i oczywiście odrobinę większą temperaturę silnika. Też miałem niedogrzany silnik, co objawiało się słabym ogrzewaniem i kiepska pracą na LPG, a przy okazji zwiększonym jego zurzyciem. Podciśnienia też mogą powodować problemy, więc jak najszybciej oporaj się z tym problemem.w goraca wode wrzuce. Zobacze czy sie ruszy