Witam kolegow widze ze niezła dyskusja rozgorzała , to wszystko to narazie faza experyentu wole wytac 60 zeta na przepustnice z sohc i nie uzyskac zadnego efektu niz kupic cośza oceanemza 300 $ i nie uzyskac efektu. Przepustnica to tylko mały kroczek w zanadrzu mam jeszcze podkładke pod kolektor ssacy 18 mm wydech z kwasnej fi 50 no i planuje zakupic kolektor wydechowy rurowy.
Ło to nieźle chcesz go modyfikować A co może dać podkładka 1,8 cm pod kolektor ssący?Kolektor wydechowy rurowy gdzieś widziałem i średnica rur była mniejsza niż w oryginalnym.Tak mi się wydaje,że ktoś na forum zakładał takie cosik.
podkładka 18mm miała byc dodatkowo pod przepustnice znalazłem tez za oceanem za gruba kase eekt ten sam co większa przepustnica wzrost momentu w dolnym zakresie do 12 procent , przynajmniej tak pisze bbk na swoich stronach z tąpodkładkąto chodzi poprostu o wudłużenie kolektora dolotowego ,porównajcie długość kolektorów w ohv i sohc , w sohc jest prawie jeszcze raz taki długi
Ale przepływomierz to już powinien wiedzieć że silnik pobiera więcej powietrza i dostosować do tego dawkę paliwa ?
W pewnym zakresie tak, ale zwiększenie powierzchni przepustnicy o prawie 40% to za dużo by przepływomierz sam to ogarnął.
Co do tematu podkładki pod przepustnicę i objętości kolektora to nie ma co porównywać SOHC z OHV bo trzeba by uwzględnić różnice w czasach otwarcia zaworów, zjawiska falowe w kolektorze i kilka innych detali.
Łoj tam kolega chce zmienić tylko rurke a wy o mapach to i do tego by trzeba pompe paliwa zmienić o większym przepływie itd itp A tak serio to dobrze by było przed zabiegiem sprawdzić ile auto ma jeszcze koni w stadninie bo tak to nie wiadomo czy to coś da czy nie.Bo nawet jak da powiedzmy 2 km to nikt nie jest w stanie tego odczuć,no oprócz chucka norisa ,i nie wiadomo kurcze czy nie zabierze tych 2 km bo i tak może być
Podpuszczasz kolego z ta pompką paliwa , tak sie składa ze mam 6 bar od audi może zaadoptuje akurat musze zwalic zbiornik paliwa bo pękł mi przewód hamulcowy. O hamowni też myślałem, cena nawet przystępna 150 brutto za ośke do 300 KM ,trzeba bedzie podskoczyc do łodzi i sprawdzic ale to dopiero jak przygotuje przepustniczke do podmiany
Ostatnio zmieniony 2013-01-04, 22:42 przez karol449, łącznie zmieniany 1 raz.
Obiecuje że opisz wszystko ze szczegółami , ale wpadł mi jeszcze jeden szatański pomysł zmiana ciśnienia paliwa znalazłem regulator ciśnienia uniwersalny z regulacją od 0-10 bar cena okolo 100 dała by sie zaadoptowac nie takie rzeczy sie robiło