To nie są przeciwmgielne i nigdy nimi nie były, są to światła coś na zasadzie doświetlania drogi i fabryka je podłączyła pod długie. Przeciwmgielne w tym aucie występują tylko z tyłu włączane oddzielnym przyciskiem. Szkoda, że upierasz się bez sensu jak Ci kilka osób wcześniej jasno wyartykułowało na czym polegają te dupne światełka.Dobra moim zdaniem to tez sa przeciwmgelne bo sa małe i maja inaczej wyprofilowane szkła niz dalekosięzne włącznik halogenów mam pod włacznikiem wycieraczek wycieraczek ale po właczeniu działają tylne . Wydaje mi sie że ta zmiana co napisał karolb jest prawidłowa bo jaki sens przeciwmgelne z długimy żeby się właczały . Ale spokojnie do tego dojdziemy . Dlamnie to powinny być dwa właczniki tak jak ma Windstar przednie i tylne oddzielnie.
Dobra moim zdaniem to tez sa przeciwmgelne bo sa małe i maja inaczej wyprofilowane szkła niz dalekosięzne włącznik halogenów mam pod włacznikiem wycieraczek wycieraczek ale po właczeniu działają tylne . Wydaje mi sie że ta zmiana co napisał karolb jest prawidłowa bo jaki sens przeciwmgelne z długimy żeby się właczały . Ale spokojnie do tego dojdziemy . Dlamnie to powinny być dwa właczniki tak jak ma Windstar przednie i tylne oddzielnie.
ano właśniebo mam wersję amerykańską.
dokładnie, chyba że ktoś ma tak jak np ja i ma założony osobny pstryczek i nie jest uzależniony od długichA przednie pipki w zderzaku zapalają się razem z długimi.
Zgadza się dodam, że w wersji USA ten przycisk jest tylko nie podłączony.Chłopaki, ale widzę wy nadal nie rozumiecie. Panele w dwójkach są wszędzie takie same... no ewentualnie nie ma pokrętła od 4x4. Reszta jest to samo. Przycisk przeciwmgielnych uruchamia tylne światła w wersji europejskiej. A przednie pipki w zderzaku zapalają się razem z długimi. I tyle. Nie ma panelu z dwoma, pięcioma, czterystoma przyciskami od przeciwmgielnych