Witam.zakupilem sobie hak do explo III a raczej sama koncowke z kula.no i mam wielki problem bo w przyczepce jest koncowka do swiatel europa a w explo wejscie mam usa.poczytalem troszke na innych forach ze zadnego adaptera nie dostane a przerabianie jest czasochlonne i trudne.napewno ktos z was koledzy zna ten temat co zrobic by w przyczepce swiecily te cholerne swiatla.aby wogole cos migalo i swiecilo bo potrzebuje tylko raz pociagnac przyczepke 80km.prosze o jakakolwiek pomoc co z tym fantem zrobic:/.koncowka u mnie w aucie to okragla 7 pinowa...
Kiedyś ktoś kupował adapter na alle, tylko chyba trzeba właśnie policzyć piny.
Myślę że elektryk temat szybciutko ogarnie,a samemu to masz rację - może trochę się zejść w zależności od znajomości elektryki.
Ale jest napisane,że przejście z 7 pinów na 13.Wyżej napisał,że ma okrągłe gniazdo na 7 pinów więc powinno pasować ale to jeszcze niech zadzwoni do sprzedającego i jestem pewien,że mu pomogą coś dobrać.
Poczytaj jeszcze tu może coś pomoże http://www.jeep.org.pl/forum/printview. ... dc5b018acb
Ostatnio zmieniony 2013-01-28, 17:37 przez resko, łącznie zmieniany 1 raz.
przejściówki przejściówkami (sam chciałem taką kupić-nie była tania) ale i tak trzeba dołożyć 2 przewody od kierunków bo w kostce nadal jest po amerykansku czyli kierunki to migające stopy (ja tak miałem) ale dla pewności żaróweczka w rękę lub próbówka 12V i ktoś kto będzie tam dusił po pedałach
oooo widze jakas pomoc i zainteresowanie jest:)
Zrobilem zdjecie wejscia u mnie w aucie i jakos chyba na oko ta przejscowka nie bedzie pasowac...no chyba ze sie myle to podpowoedzcie.macie takie same wejscia w exach?
Załączniki
20130128_162315-1-1.jpg (51.69 KiB) Przejrzano 6399 razy
Hmm,ja u siebie mam normalne gniazdo,jak wypożyczałem kiedyś przyczepke to podączyłem i działało.Nic innego nie zrobisz musisz wymienić całe gniazdo i tyle raz i będziesz miał spokój.Jak trochę kumasz czaczę to naprawdę samemu nie jest trudne ale jak nie czujesz się na siłach to podjedź do jakiegoś elektryka i za pare złotych to zrobi
Jak trochę kumasz czaczę to naprawdę samemu nie jest trudne ale jak nie czujesz się na siłach to podjedź do jakiegoś elektryka i za pare złotych to zrobi
dokładnie
ja u siebie mam takie małe gniazdo wielkości 2zł i ponoć amerykanie najpierw pod to podłączają większe gniazdo do podpięcia przyczepki a te co jest na aucie jest schowane za zderzakiem w celach chyba estetycznych
faktycznie podjade jutro do jakiegos elektryka niech przerobi to gniazdko.sam tez chyba dalbym rade tylko zimno teraz i garaz zajety....ale baaardzo dziekuje za zainteresowanie:)
przerobienie to jest moment bo musi tylko pociągnąć (prawdopodobnie) nowe przewody od kierunków (ale niech sprawdzi) i resztę ciąć i podłączyć do nowego gniazda
No i wtyczka zalozona.kierunki i swiatla byly normalnie w oryginalnej wtyczce.nalezalo pociagnac z lampy dodatkowy kabel do swiatel stopu.
Koszta-wtyczka europa 8.50pln,metr kabla i hak allegro 80pln
czas pracy 1godz
Załączniki
20130129_184223-1.jpg (23.58 KiB) Przejrzano 6328 razy