Ceny takie same a w stanach 3$ ...Adrian, może coś tutaj znajdzieszhttp://www.okazje.info.pl/szukaj/uszcze ... /ceny.html
No tak ale skąd tam olej, powinna być pusta przestrzeń więc albo cieknie na skrzyni albo na reduktorze.Jeżeli masz reduktor, to taki uszczelniacz nie występuje. Uszczelnienia pomiędzy skrzynią łącznikiem a reduktorem są tylko w postaci uszczelek. Z powodzeniem możesz je wyciąć sam z tworzywa na uszczelki.
Mam używam, jak nie zapominamAdrian - przegapiłem temat, ale nie wiele bym pomógł bo mi to wszystko robił mechanik - wyjmował skrzynię.
Jest pewnie tak jak bardziej doświadczeni wyjmowaniem skrzynki piszą.
No i jak będziesz przykręcał koło to daj trochę kleju na śrubki.
mylisz się, nie ma tam pustej przestrzeni, jest tam olej ze skrzyni i jak najbardziej moze wyciekac na odcinku skrzynia-lacznik albo lacznik-reduktor (rzadziej bo tylko mala dziurka jest w ogonie skrzyni)No tak ale skąd tam olej, powinna być pusta przestrzeń więc albo cieknie na skrzyni albo na reduktorze.
najlepiej na jakiś dobry sylikon (nie czerwony) i powinno być okwystarczy uszczelkę na łączeniu wymienić.
No dobra to tak zrobię, a uszczelnienia, do reduktora dostałem w lokalnym sklepie w głogowie (numer części znalazł Qdłaty za co dzięki), kosztuje to 18zł a nie 49+ wysyłka jak na allegro.najlepiej na jakiś dobry sylikon (nie czerwony) i powinno być okwystarczy uszczelkę na łączeniu wymienić.
my nawet te stare uszczelki dawaliśmy na dobry sylikon i było ok
(dobry sylikon to taki który reaguje z tłustym olejem a nie ślizga się po nim)