Ogólnie problem polega na tym że sam dokładnie nie wiem jaki mam model silnika , mianowicie mój silnik ma pojedynczy kolektor ssący a wiekszosc exow ktore oglondam na necie ma rozdwojony kolektor . Mogę takiego exa nabyć w dobrej cenie bez prawa do rejestracji tylko czy da się to poskładać .Skrzynie z wyglądu są bardzo podobne, pasuje tylko nowsza 5R55Edo silnika OHV chociaż bez przeróbek słabo działa. Odwrotnie nie podejdzie. Napisz coś więcej na temat planów co chcesz zrobić,a podpowiemy jak i czy warto.
Dzieki za informacje jaki to silnik. Rozumiem że ten z podwójnym dolotem do kolektora to SOHC . Teraz Jacku pytanko , czy jak wrzuce SOHC w moją bude bedzie pasowac instalacja.OHV - 156 kucyków
SOHC - 205 - 207 kucyków, w porywach do 210.
Według rocznika - 1998 powinien być SOHC
Z tego co napisałeś wnioskuje że w moim exe ktoś fest namotal bo albo Buda z papierami była przełożona albo silnik z napendami ponieważ mam napęd na obie osie98-01 w XLT za napędem tylko na tył występowały OHV
Tylko szkoda że skrzynia siedzisądząc po nowatorskich rozwiązaniach technologicznych pod maską zaryzykuję stwierdzenie, że były przełożone same papiery bez budy
Kupiłem od handlarza, żałuje że wcześniej nie sprawdzili dobrze tego auta teraz nie mogę dojść co z czym i do czego , a fajne autosądząc po nowatorskich rozwiązaniach technologicznych pod maską zaryzykuję stwierdzenie, że były przełożone same papiery bez budy